26.08.2022 г., 10:04 ч.

Панацея 

  Поезия » Философска
326 0 0

Макар и беден, гол и бос 

все пак свирукам си и пея.

Не трябва да увесвам нос - 

та аз открил съм панацея! 

 

Ще кажете - какво е туй? 

Кажи ни повече за нея! 

Дали е нещо като буй 

в морето, тази панацея? 

 

Но, да ви кажа, знайте, братя, 

едва ли нявга ще посмея, 

защото мигом ще си патя 

за тази моя панацея! 

 

А тя е като леща проста, 

Европата ни иска с нея. 

Май трябва да се бачка доста - 

това е мойта панацея. 

 

Но "работа" е мръсна дума, 

по-страшна даже и от змея.

Избягваме я като чума.

Ха говори за панацея!

 

 

 

 

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??