22.01.2013 г., 9:34 ч.

Панацея /Ода за една Пукната стомна/ 

  Поезия » Философска
536 0 1

 

 


 

Моите спомени горчат... Нося ги през годините.


Събрани внимателно. Пазя ги. В пукната стомна.

Ако случайно я счупя - ще прелеят дори океаните.

Как ли побрах ги?! И то само в един съд, от глина! 
 


С червения восък на сълзите ми, запечатана.

Пазя стомната. Отлежават. Утаява горчилката.

"Да се превърнат в Амброзията - Божествена!"

Заклинам! И тази Магия да сътвори Панацеята! 




Моето "вино" в стомната не е кехлибарено...


И на вкус - никак не е сладко, нито нектарено.

Ако отпия - дъх на бадеми ще целува устните.

Горчива отрова. И като цианкалий са капките.



Нали и от змийска отрова правят лекарствата?


Много змии ме хапаха, събирах я. В Стомната...

Сега чакам. Магия. Голямото Чудо - Панацеята!

Едри глътки ще пия! А ще излекува ли Болката? 



Сърцето е Раната! От разни влечуги беше изгризано.


Но боли - значи живо е! Още... И кърви непревързано.

Пукната стомна пази Надеждата. За Вълшебството...


Нечовешка Болката. До полуда. Ще дойде ли Времето?


...........................................................................



Ех, Сърце... Побрало се само в една Пукната стомна.

Още ли бродиш така, с тази същата Болка Бездомна?

Кърпиш Раната. Още ли вярваш в Чудесата вълшебни?!

И колко Змийски целувки опита? Отровни или "лечебни"?

 

 

 

© Екатерина Камазовска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Живота е кантар!
    От едната страна са змиите,
    от другата-добрините!
    От кантарджията зависи
    на коя страна ще ги зависи!
    Поздрави,Кате!
Предложения
: ??:??