30.10.2011 г., 17:58 ч.

Панаир 

  Поезия » Гражданска
775 0 27

В наше село - панаир...

бабаджанковци момчета

спретнали  голям  турнир

по надхвърляне с кюфтета...

 

Всеки мята като луд,

цели чуждите чинии,

лее се пенлив мавруд

и хорото гъвки вие...

 

Точен е левентът Лошко,

лют, наперен богатир -

 плескавици тъй  разкошни

засвистяват - няма мир...

 

а след него е Пърдитко -

все му скарата гореща

и кюфтаците му меки,

и му слънцето насреща...

 

Най-последен е Мърморчо -

меси  мръвките с гайле

и със радост хвърля горе

птица да свали поне...

 

В наше село - дъжд зарони

и  кюфтетата безспир

падат като дум-патрони,

който лапне -  келепир....

 

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??