Вървя след Хронос,
не обичам хора зад гърба си,
освен ако това си “Ти”.
Това е частен случай,
защото коя си “Ти”?
Да бях оракул,
щях да те намеря (ако те има).
И тази вечер се взирам във звездите
- не гадая, а те чакам.
© Павел Грамадов Всички права запазени