3.07.2010 г., 17:48 ч.

ПарадЪТ на музите (7) - алпинисткаТА 

  Поезия » Хумористична
503 0 4

Аз съм Муза-алпинистка,

ай да видим на кой му стиска,

щото е лесно на паветата

да си връткате дупèтата.

 

На високото вятъра тъй "пее",

не "тежиш" ли - в миг ще те отвее

като плоска керемида,

на парчета ще те разпилее.

 

Трябва и да си наясно,

че  пътеката е тясна

и че от всички страни

са само стръмни скали;

 

само с "котките" не става -

и въже много здраво трябва,

кой ще е отпред и кой отзад

не важи във тоя занаят;

 

тук е друга играта,

забрави за пàрата и за парàта,

че няма те да те спасят

и  до върха да те отведат.

 

По пътя стръмен

се разчита на едно –

то с пари не се купува,

а безкрайно много струва.

Доверие!

 

 

-------------------------

www.spiritofburgas.web244.com

----------------------


 

 

© Соня Емануилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Колко интересно - мелодично, хумористично, смешно и забавно!!!
  • Чудесен весел стих!
    Тя иска много да се забавлява
    без много много на планината да се посвещава
    той- страхът й я наблюдава
    и винаги препятствия неуловими й поставя....
  • Хубаво....забавно и вярно!
  • Поздрав!
Предложения
: ??:??