6.11.2015 г., 7:49 ч.

Парите 

  Поезия » Философска
303 0 1

                                                            Парите

 

Парите, ех тези финикийски знаци.

 

За тях работим и се борим всеки ден,

необходими са ни да живеем нормално.

Тук работиш, а трудът ти е неоценен,

заради това младите хора бягат в чужбина.

Да учат и работят, този път избраха мнозина.

 

Да се трудиш, а да ти се подиграват,

това е нещо ненормално от шефа богат.

Да работиш и да не ти платят 

това го няма в целия свят.

 

Някои жени са с нас за пари,

за бижута, екскурзии, коли,

но това не е най-важното, нали?

Намесват чувства, Любовта дори,

а тя не се купува с пари!

 

Най-важно е да имаш пари

за семейство,дом ,деца,

уви това Борбата е сега,

да има хляб и покрив

 над тяхната глава.

 

Има хора алчни хора,

на всичко готови за пари,

безлични,безчестни,продажни,

те са сред нас,може и да са близки дори.

А парите в този свят не са най-важни.

 

Да печелиш пари колкото да ти стигат,

да живееш нормално тук и сега.

Животът е труден и на много хора те не достигат.

Дали ще се върнат тук младите хора?

ДАНО-НЯКОГА!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??