Парите
Парите, ех тези финикийски знаци.
За тях работим и се борим всеки ден,
необходими са ни да живеем нормално.
Тук работиш, а трудът ти е неоценен,
заради това младите хора бягат в чужбина.
Да учат и работят, този път избраха мнозина.
Да се трудиш, а да ти се подиграват,
това е нещо ненормално от шефа богат.
Да работиш и да не ти платят
това го няма в целия свят.
Някои жени са с нас за пари,
за бижута, екскурзии, коли,
но това не е най-важното, нали?
Намесват чувства, Любовта дори,
а тя не се купува с пари!
Най-важно е да имаш пари
за семейство,дом ,деца,
уви това Борбата е сега,
да има хляб и покрив
над тяхната глава.
Има хора алчни хора,
на всичко готови за пари,
безлични,безчестни,продажни,
те са сред нас,може и да са близки дори.
А парите в този свят не са най-важни.
Да печелиш пари колкото да ти стигат,
да живееш нормално тук и сега.
Животът е труден и на много хора те не достигат.
Дали ще се върнат тук младите хора?
ДАНО-НЯКОГА!
© Валентин Миленов Все права защищены