29.06.2012 г., 23:33 ч.

Парк 

  Поезия
309 0 0

ПАРК

 

За тебе, парк обични мой, красив,

аз време винаги отделям.

Със теб зелен, спокоен, мълчалив,

обичам мисли да споделям.

 

Сега си с липов мирис ти залян,

цъфтят и твоите липички,

но тъжен си, от болка обладан -

с клони прекършени са всички.

 

Кои ли бяха тези сили зли,

връз теб кат вихри връхлетели?

За радости създаден, пък беди

дошли с хора освирепели,

 

за някоя немъчена пара,

харизана от тебе щедро,

поломили са твоята снага...

вид тъжен!... под небето ведро...

 

И слънцето безмилостно пече,

жълтеят и ливади сочни,

и само времето безспир тече,

не ще да знай, че ний сме срочни.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??