21.03.2017 г., 23:38 ч.

Партия " Марка" 

  Поезия » Гражданска
327 1 0

(да се чете иронично и самокритично)

 

Толкова партии вече създадоха.
Толкова неща разрушиха или продадоха.
Толкова много ни лъгаха и приспиваха.
Толкова много с чуждици ни заливаха.
Толкова пъти се сменяха лидери и водачи.
Толкова пъти, а въобще нищо не значи,
за народа който яде кебапчета и гласува,
после само стене от гняв и псува.
За народа който летаргично чака месията,
който все се оглежда на съседа в чинията,
за народа който пълни всекидневно кафетата,
който купува фризери за да прибере прасетата...
Партия "Марка" е време да създадеме.
"Герб" вече имахме, но и с него проблеми.
"Марка" - безцветна и с много лепило за лизане.
Нека европейските наркомани, звиждат ни.
"Марка" ще бъде без лидери и водачи.
Щом няма сиренце, защо му е на гарван да грачи?
Така ще маркираме цялото състояние
и няма да има нужда от партийни събрания.
Няма да си губим времето да гласуваме,
просто ще роптаем и ще псуваме
и ще си чакаме смирени благословията,
щом Сатана сме си избрали да е месията.
Да живее партия "Марка" и новата ми идея!
Въпросът обаче е как аз ще живея?

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??