Пази се от приятели, Приятелю!
От приятели със малко, или много власт!
Пази се друже, от ласкатели,
подвластни на користи и ниска страст!
Те може да са очарователни!
Те може да са всякакви на вид!
Но всички искат твоето!
Душата! Парите! Дори балтона протрит!
Те искат над теб да владеят!
На огъня на властта си се греят!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени