11.12.2007 г., 20:20 ч.

Пази се! (сюрреалистично 18+) 

  Поезия » Друга
660 0 4

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

 

"Тиквеният фенер се нарича Светещият Джак. Кръстен е на ирландски пияница, който успял три пъти да надхитри Дявола. След последната им уговорка да живее спокоен живот още десет години, Джак внезапно починал. Тъй като бил грешник, не можел да отиде в Рая, а заради сделката си с Дявола не можел да отиде и в Ада. На прага Дяволът му дал въглен от Ада, който Джак поставил в издълбана тиква, след това тръгнал да скита по света в очакване на Страшния Съд. " (Уикипедия)

 

СВЕТЕЩИЯТ  ДЖАК 

 

 

Пази се!

Светещият Джак

с лудешки кикот

във нощта се носи.

Със очи червени

и с фенера тиквен

гол в калта подскача.

Гол, на голите царе

лудешки се присмива,

с пикня и вино се опива.

 

Пази се!

Светещият Джак

всяка хубава жена

до гроб ще мачка.

Той всяка обич женска

ненаситен ще излочи

и трупа й кървав

ще прескочи

 

Пази се!

Светещият Джак

жертвите си не подбира.

Той прави от ръцете

на жените млади

послушните маши,

с които кестени горещи

от жарава вади.

Той що е обич 

не разбира.

 

Пази се!

Светещият Джак

средства не подбира.

Той от малките деца

палачи стори.

Тоз безумец слага

във ръцете им топори

и женски трупове

след тях събира.

 

 

Пази се!

Светещият Джак

с лудешки кикот

във нощта се носи.

Със очи червени

и с фенера тиквен

гол в калта подскача.

Гол, на голите царе

лудешки се присмива,

с пикня и вино се опива.

 

 

 

© Юлияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??