20.11.2012 г., 20:01 ч.

Педагогическа грешка 

  Поезия » Хумористична
519 0 0

 


“Не си достатъчно дипломатичен...”
така ме критикуваха Преди,
от другите защото бях различен -
не позволявах някой да ме пререди.

На етика ме учиха безкрайно,
“идейно зрял” да бъда във живота
и бъдеще ми обещаваха омайно-

дерзай, познанието няма квота!

“Отстъпвай, по-умен бъди, не се поддавай
да те увличат в разпри безразсъдни!
Със сила право нивга не раздавай,
злодеите са винаги на Бог подсъдни!”

Но дойде ден, изблъскаха ме яки лакти!
Набързо смачкаха ме, бях поробен,
откраднаха ми всички артефакти,
възпитан бях, но не боеспособен.

© Стефан Моцов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??