16.03.2017 г., 22:34 ч.

Пей 

  Поезия » Друга
316 3 2

Пей, слънце, пей…

Дорде светлина изгрява,

в нашите огнища
топъл въздух да остава.

Дойде играта… и танцът.

Танцувахме до забрава….

Запей, мило… за сватба,

че райска градина е тоз дом!...

… Сълзица хляб поднеси и свободен бъди!

Ех, слънце!...

Какво си ти?

Грееш над споделени мечти -

а ние пеем и се веселим…

….Защото над нас си ти…

© Димитрина Владимирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??