2.04.2017 г., 19:49 ч.

Пенелопа чака бай Одисей 

  Поезия
390 0 1

В изгрева се взряла тя и чака,
погледът зад хоризонта пада,
Пенелопа мисли, как във влака,
Одисей за срещата им страда.

Купил е навярно, той герданче,
чисто нови гумени галоши,
шнур за тоалетното казанче....
Дълъг списък. Как ли сам се носи?

В къщи е приготвила софрата.
Цяла нощ от шетане не спряла.
Посред лято, гътна и свинята
в чест на свойта лястовичка бяла.

Влакът спира. Трепва и сърцето.
Слизат хора, Одисей го няма.
Ясна мисъл сяда на лицето:
Пак е къркан, неговата мама!

Тя гердан от ругатни нанизва,
като кон, земята рие боса.
Таз Итака, почна да ù писва.
Иска и се, да е Дел Тобосо.

Одисея му е сътворила.
Нека изтрезнее и го мята.
Пенелопа иначе е мила,
само дето, писна ù да чака.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И докато новият кабинет е в процес на строеж...само дето не е много смешно...ако това предложение остане - бъдете сигурни, че това идва прочусвтвено банално и бих помолил за -- ТИШИНА ДЖАК - всички водки запазени
Предложения
: ??:??