Пеперуди за късмет!
Елате, подарявам
без срок на годност,
вид и оперение,
може и по интернет.
Пеперудите излитат
от гърдите ми,
напускат ме,
до болка осъзнали,
че днес не съм добра,
че днес не ставам за обичане...
В сърцето си усещам
как се трансформират,
как искат да припърхат,
но отровени от страх
горчат
от безразличие.
В шепата си стискам
сухи пеперудени крилца,
но те, в пера на птици
днес ще се превърнат.
А стигнат ли до теб,
облъчени с любов,
перцата вече като пеперуди
при мене пак ще се завърнат.
Росилина
© Росилина Хесапчиева Всички права запазени