Да имаш вода
и да не си измиеш очите,
е престъпление.
Какво като си утолил жаждата,
щом виждането
е замъглено?
Пада свободно перце
от облака
и пише във въздуха нещо...
С болката в своята
щедра усмивка
ще прочетеш ли?
Не, не е мъдрост, и не е
живяно още
това крехко послание.
Може би думичка,
непозната на хората,
която и в стихче я няма.
Колкото да се чудиш...
дали
времето ще ти смигне,
когато живота държиш,
а той
e като теб невидим.