23.09.2011 г., 0:08 ч.

Переструвка 

  Поезия » Пародии
566 0 4

ПЕРЕСТРУВКА

 

Икономиката е в растеж

(като младенец),

а ние сме в дълбок падеж

(като чужденец)…

 

Овладяхме финансовата криза

(като европеец),

но кърпим скъсаната стара риза

(като северо-кореец)…

 

Строим МОЛ-ове и СПА-хотели

(като чорбаджия),

а в “Лидъл” грабим като невидели

за мизерната синия…

 

Докога ще се преструваме

(като палячо-шут),

че в голямата Европа пазаруваме,

дорде налагат ни с лобут?...

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??