Открих ви перли утринни в тревата,
в събудените първи весели лъчи.
Всред повей мек на хладината,
в избликналата свежест на води.
Трептите като нежни пеперуди,
ухаете красиво бисерни мечти.
В искриците ви нежни радост се събуди,
небесен полъх песенно шепти.
© Мария Всички права запазени