19.11.2023 г., 15:58 ч.

Перушинка Божия Любов 

  Поезия
163 1 1

ПЕРУШИНКА БОЖИЯ ЛЮБОВ

 

Започнах да се взирам все по-дълго в реката, що безпаметно тече,

полегна ли под залеза на хълбок, взех да сънувам лятното щурче,

в лъки – сред треволячета зелени, да дишам във премъдри синеви,

спокойно гледам в идните Вселени, душата ми през тях ще си върви,

невям за вас в небето ще се моли, когато събера – смирен, пети? –

 

освободен от страсти, скръб, неволи, от гибелно лъстиви суети,

наясно съм с отлитащото Време, какво напред ме чака – също знам,

дори изобщо няма да ми дреме, че в тях ще зъзна ери! – все тъй сам,

перцето ми си литна с ветровете, и – тих като китайски философ,

оставям ви за спомен стръкче цвете! – и перушинка Божия Любов.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??