4.04.2008 г., 18:01 ч.

Песен... 

  Поезия » Любовна
688 0 7

Лъч приспивни нежни ноти...
музика... и кратък стон...
По черно-белите клавиши
се пързалят... тон след тон...

И отлитат надалече
в непознат за нас живот...
Пълен с красота и чувства
с музикален небосвод...

Тази песен снежно-бяла
ни изпълва със мечти...
Нито пълна... нито цяла.
Слънцето тя съживи...

Слушат всички... стари, млади.
Песента живее в тях.
Спомените им в балади
се завръщат като смях...

* * *

Тази нощ обаче е различно,
нещо има... някаква тъга.
Младото момиче мелодично
плаче над пианото сама...

Свири, но не с тази нейна ласка.
Свири... но без приказни мечти
песента и - пълна и непълна,
се превърна в искрени сълзи...

Клавишите и струните вълшебни
се заляха с капчици тъга.
И Онези топли тонове заспаха...
и отиде си разплакана нощта!

© Маргарита Здравкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??