15.12.2017 г., 22:47 ч.  

Песен на трубадура /посветено/ 

  Поезия » Друга
1052 2 3

 

 

 

 

Воал обвива твоето лице,

възпяват красотата ти поети!

За всеки дар си, но това сърце

дали за мъж един в нощта ще свети?!

 

За свойте поданици ти си ТЯ,

безименна, но тяхна си светиня.

И горе, там високо, в крепостта

царуваш като някоя богиня.

 

А вън пред твойта крепостна стена

на стража съм под власт необяснима,

съединен на вечни времена

с „жената без лице, сърце и име“!

 

 

 

 

 

 

 https://www.stihovebg.com/authors_info/author/chergligan/

 

 

© Станислав Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??