12.09.2019 г., 22:31 ч.

Песен на Тъжния пират 

  Поезия » Философска
822 0 1

Песен на Тъжния пират

 

Йо-хо, йо-хо
и бутилка ром!

 

Плавам, плавам
сред безкрайното море.
Грабя и скитам
из незнайни брегове.

 

Йо-хо, йо-хо
и бутилка ром!

 

Сам съм, сам съм
във живота аз.
Нямам любима,
не чувам детски глас.

 

Йо-хо, йо-хо
и бутилка ром!

 

Тежък е, тежък
пиратският живот!
Нямам съпруга,
нямам си имот!

 

Йо-хо, йо-хо
и бутилка ром!

 

Не ме е страх даже от Смъртта.
Нищо да губя нямам аз сега.
Сърце обвито е в мъка и скърби.
Не се лекува с ром или с пари.

 

Йо-хо, йо-хо
и бутилка ром!

 

Екипажът е от негодници.
Нямам си никакви приятели,
само убийци и безделници.
Ще ме убият, знай го, знай го ти.

 

Йо-хо, йо-хо
и бутилка ром!

Очите ми ще станат на храна
за гарван черен, дебнещ ме в нощта.
И след години на брега студен,
ще ми открият черепа строшен.

 

Йо-хо, йо-хо
и бутилка ром!

 

Песни ще пеят гръмко на брега.
Как съм търсил, търсил любовта.
Но в живота провалих се, хей!
Живях като престъпник, умрях като злодей.

 

Йо-хо, йо-хо
и бутилка ром!
Йо-хо, йо-хо
и бутилка ром!

© Леденпламък Леденпламък Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ама, че зловещо. . 😢
Предложения
: ??:??