19.02.2009 г., 16:19 ч.

Песен със лунен край 

  Поезия
424 0 3

Със кал по челото препусках в полето,

но щом наближавах потоците бистри,

облаците мрачни, висящи от небето,

изплъзваха своите сълзи, толкоз чисти.

А моите ръце се приплъзваха към теб,

зениците с лазури обливаха те цялата

и с нежност събличах онзи корсет,

прикрил голотата на тялото ти.

Толкова фино и толкоз омайно,

че чувствах виновна възбуда,

но ти ме обгърна с поглед разкаян,

и изпепели я до жупел.

... Но както често става от мен преднамерено,

ей тъй, без вина, без причина...

напусна живота ни тих и премерен,

а денят ми заглъхна изстиващ...

... И слънцето скри се и потрепери,

отсякла го беше луната,

бледият сърп над кръгата фенери

запял песента неизпята.

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно.. но да не съдим за ритъма и римата.. По-важно е съдържанието! Всеки се учи..
  • Били, благодаря ти!
  • много ми хареса, Митко но може би нещата, които беше написал под моето стихотворение важат и за твоето тук защото както при мен, на места има рима, но няма ритъм гуш
Предложения
: ??:??