24.11.2007 г., 16:40 ч.

Песен за един призрак 

  Поезия » Любовна
1286 0 5
Луната самотна в нощта изгрява,
вятърът докосва звездите с полъх на цветя
и в ритъм с него се олюляват,
тихо запяват песен една.

Девойка млада имало някога,
девойка влюбена в млад левент,
но не сполучила с него горката,
оставил я с празно сърце.

Дълго страдала тя по него,
дълго ляла за него сълзи
и силно й се искало
той да се върне и да я прегърне дори.

Желаела все още неговите две очи,
горяли в душата й думите,
любовта не спирала да я мъчи,
желаела да докосне пак устните му.

Не можела да спре болката вътре в нея,
нямало как да я понесе,
взела ножа и в сърцето
пробола се, желаейки да умре.

И ето така песента им свършва,
изпяват те болката на една жена,
казват, че призракът й още чака
любимия й да се върне при нея.

© Нора Флорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??