24.01.2020 г., 10:36 ч.

Песен за понито Поничка 

  Поезия » За деца
468 1 1

Всички коне тичат бързо 
развели копринени гриви.
Тичат като отвързани
и само така са щастливи.

 

И понито Поничка тича със тях,
с крачетата късички тича без страх.
И понито Поничка тича в галоп, 
сладка като шоколадов сироп.

 

Всички коне пият жадно
вода от потоците диви.
Нагазват в реката прохладна
и само така са щастливи.

 

И понито Поничка плува със тях,
с крачетата късички плува без страх.
И понито Поничка прави въртоп,
сладка като шоколадов сироп.

 

Всички коне ще сънуват
вятъра в житните ниви.
Как утре пак ще танцуват
и как ще бъдат щастливи.

 

И Поничка спи и сънува зора,
треви разлюлени, зелена гора.
Понито Поничка – истински кон,
сладка като шоколадов бонбон.
 

© Cucurbita Maxima Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??