23.10.2007 г., 9:36 ч.

Песента за душата 

  Поезия
509 0 2

Песента за душата

 

Щом свърших шестото питие,

дяволът при мене дойде.

 

И вика: - Абе, нали, ала бала,

знаеш ти как става,

демек, трябва да те изкуша,

та да ми продадеш старата си душа.

 

И му викам: - Добре, братовчед,

приятелю Луцифер - давай напред!

 

И рече: - Жени, слава, богатства,

от тези нещо да ти пасва?

 

- Па, дяволе - викам, - да не си полудял?

И без последните две съм си женкар.

 

Сатаната се замисли: - Добре бе, братко,

ти ми кажи, що ти е мило и сладко.

 

И без да се колебая му отговарям,

че само за едно душата си продавам!

 

- Твоя е гордата ми балканска душица,

само за бутилка троянска сливовица.

© Алекс учо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??