27.05.2018 г., 16:29 ч.

Пещера 

  Поезия
280 1 1

Запушено небето тези дни;
не пуска огнени конете на талази
през сините полета от мъгли
и през кълбета позлатени залези.

Огромен камък; цяла канара;
зад него – аз във пещерата пленник.
О, ти, небе, прати порой с ведра,
за да отприщиш този камък – бреме!

Сама поисках да се скрия тук
сред влажните израсли сталактони
за да предпазя теб. В кристален звук
да зазвънят вълшебните ритони,

в които прекипява любовта,
която ти така и не опита.
А в пещерата ми ехти тъга
и под крила на прилепи се сплита.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Великолепна картина за фон, много образна. Само наказанието не ми хареса. Всичко ври!
Предложения
: ??:??