17.08.2007 г., 18:59 ч.

Песимистично 

  Поезия » Философска
919 0 3
 

Песимистично

 

Отнесен съм отново в мисли - самота,

лятото преполовява - синя топлина,

зеленина край мен и морски бриз ме освежават,

мисли - тежест, неразбран от себе си останах.

 

Избягах аз от скука, сивота и ежедневие,

тягостна бездушна обстановка - празнина.

Предпочитам самотата пред това безчувствие -

да бъда нейде там във дъното на залата.

 

Отнесен си оставам - граница едва забележима,

лудостта ли е във мен или е поглед в бъдеще далечно,

ще мина покрай вас и ще ви кажа „Вече бил съм,

преминах без да искам през този свят отвлечен."

 

Да, ето мисли странни, недоизказани слова,

ще помислят другите: „А този луд ли е?

Или просто не разбира същността,

със вятъра говори и с вълните спори".

 

Смеят се ехидно, сочат с пръст към мен,

правят жестове, защо съм толкова проклет.

- Къде си ти, животът тук е и сега,

а не там в твоя луд измислен свят?

 

Ще остана сам, за да си отговоря,

там ще бъда най-добре във дупката - тъма,

а дали да не изляза и със поглед уморен,

да разкажа за това, когато пак останах сам.

 

Да бягам не помага, да изчезна и да искам, не, не мога,

не питайте за мен, къде съм, нявга ще се появя.

Когато дойде времето, ще разберете, хора,

какво е да си сам останал и от никой неразбран.

 

Премислих дълго над въпросите безброй,

отпуснах се и анализирах най-подробно,

отговорът беше: „Продължи живота свой,

щастието не търси, то само ще те открие."

 

 

Мартин

17.08.2007

© Мартин Аргиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щастието винаги идва , когато най-малко го очакваш и никога , когато го търсиш. Затова се радвам на малките истински неща , които ни съпътствуват - слънцето , добрата дума, хубавият стих като този.С обич, Марти.
  • Вечните въпроси, които си задава човек и е толкова хубаво не
    да получаваш отговори, а да си ги задаваш заедно с някой,
    на когото държиш!!!Поздрав от мен за хубавия стих!!!
  • "Когато дойде времето, ще разберете, хора,
    какво е да си сам останал и от никой неразбран."

    А, колега, минал съм по този път, може би още съм там!

    „Продължи живота свой, щастието не търси, то само ще те открие."

    а на това ще отговоря така: "Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш."
    Алън Чалмърс

    Изпълни ги и бъди щастлив, но не го чакай, щастието има много форми просто го преоткрии в друга Поздрави!
Предложения
: ??:??