21.05.2024 г., 10:23 ч.

Песничка за моята сестра 

  Поезия
134 1 3

ПЕСНИЧКА ЗА МОЯТА СЕСТРА

 

                                                на Елена Бангиева

 

... грижовна като моята сестра едва ли на земята нейде има,

тя ризите ми в три води изпра, изтупа със тупалката килима,

стайчето ми проветри – и смота изядените от молци завеси,

с парцала лъсна входните врата – и хлебец на тавата ми омеси,

прозореца ми с вестници отри – настръхна светлината и заскърца,

 

чаршафите ми, хванали кори, смени със лен на одъра разпърцан,

изглади панталоните ми клош – и лъсна ми обущата със вакса,

до нея аз, нали съм си сархош, изпих 3 бири, че да си наваксам,

почерпих я със захарно петле! – тъй черпим ние, старите поети...

А с нейното "Обичам те, братле!" сестрицата ми в моя сън ще свети.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

(Б. м.) Днес – Денят на Свети Константин и Елена, моята сестрица Елена Бангиева има имен ден. Честит празник, Лена, бъди здрава, обичана и успешна във всичко, и нека Бог да те пази по дългия Път!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??