ПЕСНИЧКА ЗА МОЯТА СЕСТРА
на Елена Бангиева
... грижовна като моята сестра едва ли на земята нейде има,
тя ризите ми в три води изпра, изтупа със тупалката килима,
стайчето ми проветри – и смота изядените от молци завеси,
с парцала лъсна входните врата – и хлебец на тавата ми омеси,
прозореца ми с вестници отри – настръхна светлината и заскърца,
чаршафите ми, хванали кори, смени със лен на одъра разпърцан,
изглади панталоните ми клош – и лъсна ми обущата със вакса,
до нея аз, нали съм си сархош, изпих 3 бири, че да си наваксам,
почерпих я със захарно петле! – тъй черпим ние, старите поети...
А с нейното "Обичам те, братле!" сестрицата ми в моя сън ще свети.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
(Б. м.) Днес – Денят на Свети Константин и Елена, моята сестрица Елена Бангиева има имен ден. Честит празник, Лена, бъди здрава, обичана и успешна във всичко, и нека Бог да те пази по дългия Път!
© Валери Станков Все права защищены