22.10.2008 г., 12:40 ч.

Пет минути 

  Поезия » Друга
1094 0 9
   Пет минути ми остават.
       Пет минути да съм жив.
             Само още пет минути радост,
                     само още пет минути време за мечти.
                            Пет минути, как да ги прекарам?
                                  Искаш ли за пет минути да останеш с мен?
                                       Дали след тези пет минути ще усещам болка?
                                           Дали ще бъда малко жив в друг предел?
                                           Но пет минути за какво ли ще ми стигнат!?
                                       Ще запаля фас, ще трябва да го изгася.
                                  Докато очите на мечтите ми примигнат,
                             аз вече ще съм на крилете на смъртта.
                      Та пет минути са ми малко,
                дори и нещо дребно да ти споделя.
            Но толкоз ми остава, жалко,
       и всичко, дет' съм бил,
  ще се стопи във вечността!

© Нечарм Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??