25.11.2019 г., 15:32 ч.

Петият сезон 

  Поезия » Любовна
822 17 29

Сезоните на топли чувства

възкръсват тук и там...

Поклонници със жадни чувства

съзират пристан или храм!

 

Душите им изгарят в клади.

Очите в унес молят благодат.

И няма ключове, прегради,

които чувствата да спрат!

 

Симптомите са тъй познати:

дошъл е петият сезон!

Тайфуните на нежни знаци

донасят песен или стон.

 

Но кой не иска да живее

поне за миг и в прилив тих,

когато устните се слеят

или нашепват искрен стих?

 

Сезоните на топли чувства

възкръсват тук и там.

Нали понякога изкуството,

е за ранените балсам?

© Стойчо Станев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??