Петлето
Вдигна си нослето
весело петлето.
Ех, че като закукурига,
събуди се детето.
Разтърка то очички,
размаха си ръчички.
Тръгна към петлето,
да му погали нослето.
Зарадва се петлето
и като запя,
гласът му се разнесе
из цялата махала.
© Мария Всички права запазени