12.10.2008 г., 21:04 ч.

Петъчно момиче 

  Поезия
934 0 5
 

Вали портретно.

Не (въз)диша.

Вятъра къса.

И... не обича.

Догорчава й

късната вярност.

Празнотата

в пълнотата

на сенки.

„Не можем ли

просто да спрем

и да бъдем,

без да го имаме...

някак си?!"

Преситен

от мисли е въздухът.

Престорено

в очите,

Той се задържа.

И тя пестеливо

прегръща. Но себе си.

И избелиха толкова...

и толкова

вече

прозрачни са зимите.

„А можем да бъдем

до дъно... дори счупени"

(дори истински)

 

Вали на често.

Споменно.

Свидно й е.

Нейното в него.

По дланите

втъкава  насинени

следчувствия.

Момичето от петък.

Петъчно момиче.

С лесна усмивка.

За изтриване...

Лесно е... толкова Лесна.

След думите,

наречия,

по устни

бродират бездушие.

Тя... Бяга. Със устни.

Бяга.

И търси...

Шивачът на Щастие

да зашие небето й.

Но вали.

Безпрепинателно.

Бодливо

пулсират следите й.

Вали недъждовно.

На бримки вали

по зениците примки.

И тя

не обича прощално... не обича.

 „Не можем ли...

 просто да бъдем?!"

„След утре.

След утре, петъчно мое момиче..."

 

(след утре...)

И вали на усмивки.

И мимове.

И толкова сиво.

Толкова силно.

До безт(д)ишие.

 

© Киара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Винаги пулсираш, момиче... по невроните ми туптиш... и се стичаш като необещани шевове за закърпване на пусти съвести!
    Много си голяма, пък нека съм пристратен( И с двете ударения! )!

    AVE!



  • Ти си...
  • !!!
    Няма друга като теб!Поклон!
  • Бодливо
    пулсират следите й....Много, Киара!
  • Тя... Бяга. Със устни.

    Бяга.

    И търси...

    Шивачът на Щастие

    да зашие небето й.
    !!!
Предложения
: ??:??