Петък 13-ти, ден на бедите…
Кой този ден като лош заклейми?
Всеки се пази, пресмята щетите…
На мене пък в петък така ми върви.
Всички планети, слънца и звездички
в този ден светят с единствена цел
радост да носят, да има за всички,
но пък най-много да има за мен.
Казвам ви, петък 13-ти е празник
не на „проклетия, ех, лош късмет”…
Пуснах си фиш и не било напразно.
Тройчица хванах, ще ям сладолед.
Спънах се, паднах, но не болеше.
Малко кръвчица, какво от това?!
Аз съм боец, бе, чак весело беше.
Един джентълмен ми подаде ръка.
Изтупах се бързо и с вид на кралица
му казах, „Мерси! Бяхте много добър.”
И тръгнах с походка и чар на лъвица,
леко подпирайки своя чадър.
Ама че ден! Толкоз празнично значи
отдавна в душата не ми е било…
Успешно приключих с всички задачи.
Сега ми се кара едно колело!
Това е! Отивам да карам във парка…
Пазете се, моля ви, пусти късмет…
За мене е празник петък 13-ти,
за вас не, обаче, ако срещнете мен.
© Керанка Иванова Всички права запазени