Петък - хладно време,
тежко бреме.
Петък - хладни мисли ме пробождат,
чак душата спохождат.
Петък - слънцето ме дразни,
искам да вали,
сиво ми е - и ми личи.
Петък - острието плътта раздира,
съдбата подмолно ме саботира.
Петък - с неизбежното се примирявам,
всяка лоша мисъл оставям.
Петък - апатично, саркастично,
откривам нещо магично.
Петък - щом апатията обладае душата,
фениксът възроден разперва си крилата.
Петък - полъхът на вятърът се усеща,
от пепелта възражда се надежда.
Петък - птицата е съживена,
макар още да е с душа ранена.
Петък - от пепелта нов живот фениксът ще сътвори,
дали ще отминат черните дни?!
© Симона Господинова Всички права запазени