4.06.2010 г., 10:49 ч.

Петък вечер... 

  Поезия » Любовна
2623 0 13

Петък вечер, безлунно небе.

Звездопад от... неказани думи.

Само вятърът нека да спре...

Някак си... помежду ни.

 

Нейде в мрака проплака

щурец, скрит навярно

във птиче гнездо.

 

А след него и втори поде

песен нежна, и тъжна -

май за любов е. Не чу ли?!

 

После тихо, най-накрая се сляха.

Умори се и вятърът даже.

Във клонака за кратко се спря

и се вслуша в щурчови трели.

 

Петък вечер, безлунно небе.

Звездопад... от мечти и любов.

Звездопад от... смълчани копнежи.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??