15.03.2018 г., 13:25 ч.

Петър и Яна 

  Поезия
589 1 6

Петър плет преплита

Яна плитка си сплита

омесва сладка пита

и двори си премита.

Гълъб ниско прелита

и Яна го запита:

 –Видя ли Ачо комита

да му нося топла пита.

Да му видя черни  о̀чи

по които горя нощем.

Да докосна топли длани

с които милваше ме лани.

Гълъб високо се издигна

да потърси Ачо комита

да зарадва Яна хубавица.

А Петър вкъщи си влиза

да облече новата риза

да го хареса  у̀бава Яна

и на него да му пристане.

© Гошо Хубавeца Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??