Петър плет преплита
Яна плитка си сплита
омесва сладка пита
и двори си премита.
Гълъб ниско прелита
и Яна го запита:
–Видя ли Ачо комита
да му нося топла пита.
Да му видя черни о̀чи
по които горя нощем.
Да докосна топли длани
с които милваше ме лани.
Гълъб високо се издигна
да потърси Ачо комита
да зарадва Яна хубавица.
А Петър вкъщи си влиза
да облече новата риза
да го хареса у̀бава Яна
и на него да му пристане.
© Гошо Хубавeца Todos los derechos reservados