6.10.2013 г., 22:02 ч.

Пицикато 

  Поезия » Пейзажна
540 0 8
 

Лятото

зад хоризонта се търкулна,

морето помръкна,

брегът опустя.

От северняка придружена,

през прозореца надникна

есента.

На оскъдни слънчеви лъчи

хризантеми се усмихват,

ронят дървета

позлатени листа.

Щурците немеят

в тревата посърнала,

сиротеят птичи гнезда.

 

С мокри пръсти

по вятърните струни

тихо пицикато

засвири дъжда…

 

 


 

© Ласка Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??