25.11.2009 г., 11:46 ч.

Пирони и думи 

  Поезия » Философска
655 0 2

Потоци от лава върху ми изливат,

приличат на пареща бликаща кръв;

пирони и думи в мен се забиват

 и късат ли, късат от моята плът.

 

Пирони и думи главата ми мачкат,

раздират на части и остро бъхтят;

пирони и думи очите закриват,

ушите пробиват и силно кънтят.

 

Пирони ме глождят, пирони ме ръфат

и смучат до дъно тез' демони зли;

 със думи ме блъскат, с юмруци разбиват

и нижат жестоко със свойте стрели.

 

Пирони ме следват и тичат след мене

задъхани, остри, грамадни дори,

а думи в гърдите с болка изстиват,

жежащи до болка - железни игли.

 

Съня ми прогонват, деня ми отнемат,

обгръщат с кошмари и хапят със стръв;

пирони ръждиви в сърцето се впиват;

и думи изстрелват - наситени с кръв.

 

 

© Валесион Валесион Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • много добър ритъм
  • "Пирони ме следват и тичат след мене
    задъхани, остри, грамадни и зли,
    а думи в гърдите с болка изстиват
    тежащи до болка - железни игли"
    Страхотно наистина!!!
    Поздрав, Валерий - за стиха ти!
Предложения
: ??:??