Потоци от лава върху ми изливат,
приличат на пареща бликаща кръв;
пирони и думи в мен се забиват
и късат ли, късат от моята плът.
Пирони и думи главата ми мачкат,
раздират на части и остро бъхтят;
пирони и думи очите закриват,
ушите пробиват и силно кънтят.
Пирони ме глождят, пирони ме ръфат
и смучат до дъно тез' демони зли;
със думи ме блъскат, с юмруци разбиват
и нижат жестоко със свойте стрели.
Пирони ме следват и тичат след мене
задъхани, остри, грамадни дори,
а думи в гърдите с болка изстиват,
жежащи до болка - железни игли.
Съня ми прогонват, деня ми отнемат,
обгръщат с кошмари и хапят със стръв;
пирони ръждиви в сърцето се впиват;
и думи изстрелват - наситени с кръв.
© Валесион Валесион All rights reserved.