17.03.2008 г., 12:25 ч.

Пирова победа 

  Поезия » Любовна
701 0 3

Със нея ли си пак? Е, всичко хубаво от мене!

Да я обичаш май не може никой да те спре?

Така да бъде! Нищо повече не можеш да ми вземеш.

Вече се научих и без теб да съм добре.

 

Гледай ме в очите като ти говоря!

Четеш ли името си в тях? Разбира се, че не!

Прозира само отчаяние. И неприкрита злоба,

задето ме поведе, без да знаеш накъде.

 

Сега дойде и моят ред да ти отвърна

за всички мигове, които като бесен разпиля.

Но не очаквай да простя и да прегърна;

атаката е най-добрият начин да се защитя.

 

Последна битка. И запазвам правото да те намразя.

Аз те победих. А за реванш е много късно.

Но дори една победа още като тази,

и с мен наистина ще бъде свършено...

© Илица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??