18.03.2008 г., 17:53 ч.

Пирова победа 2 

  Поезия » Любовна
707 0 7

Добре дошъл на моя тъжен празник,

поводът за който пак си ти.

Пред тебе точно искам да заплача.

На теб да кажа колко ми тежи.

 

Днес празнувам пирова победа -

до болка силна и безкрайно горда,

безмълвно те презрях и смело си отидох,

преди да осъзная, че без теб не мога.

 

Съсипана, вървях в обратната посока;

глава не сведох и за миг.

Дори не си помислих да се боря.

А как те исках! Боже, как те исках...

 

Крачка. Втора. Десет. Продължавах.

Не усетих как съм стигнала далече.

Когато най-накрая се обърнах,

си беше тръгнал. Нямаше те вече.

 

***

Сега си тук. Така че, позволи ми

да ти изгоря лицето със сълзите си.

И, преди да закъснея безвъзвратно да те имам,

да ти кажа просто "Остани! Обичам те!.."

 

© Илица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??