9.03.2013 г., 10:15 ч.  

Писана-глезана 

  Поезия » За деца
963 0 6

ПИСАНА - ГЛЕЗАНА

 

Писана - Мърморана

по цял ден  на тавана

със Мишко си  играе,

за  учене нехае.

 

Книжките си  не  чете,

Мишко  сладко ги гризе.

Неусетно тъй се  случи -

буквичките сам научи.

 

Вече  книжки не  гризе,

бърза да ги  прочете.

Вчера мама Мишорана

дар  донесе му, засмяна,

 

ново  пъстричко букварче

да му  бъде  то  другарче.

А пък  нашата Писана

спря  да  ходи на тавана.

 

Сгушена до баба Гана,

цял  ден мърка на дивана.

Стана нашата Писана

първа бабина  глезана.

 

 

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??