17.03.2019 г., 11:19 ч.

Пиша 

  Поезия » Друга
287 1 4

Пиша сутрин и денем,

по изгрев и залез.

Пиша гладен и сит,

тъжен и весел.

Пиша в радост и в сълзи,

в светло и в мрак.

Пиша сред машини,

грес и масла...

Пиша на тетрадки,

на бележки от сметки

за ток, за вода...

Пиша за нас, за света...

За това, че няма...!Няма

да ни има след час,

след ден, след година...

И никой! Никой няма 

да знае как ухае цветът

на череша през май...

Как морето говори...

Как е тихо в бащини двори...

Как с коси побелели

все нататък вървим...

Как септември ни гали...

Как сълзите са знак,

че сърцата ни стари

са живи и пак

носят цветно хвърчило,

тичат в утрото пак...

Пиша, пиша....

Моля Господ едно!

Нека Той  да дописва!

Нека Господ  дописва!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??