Тълпата
твърди
"твърда"
или
"твърде мека".
Сърцето й
биело
"прекалено силно"
или
"твърде слабо".
Сълзите й
били
"мокри",
а смеха
"шумен"
и онези усмивки - "кротки".
Походката й
била
"котешка", "курвенска", "шик",
а пък устните
"твърде червени".
Не слагала руж
и бузите й
били "бледи".
Квартирата й
била "скъпа",
а пък заплатата "къса",
като бъдещето -
"необмислено", "ненаписано", "зле начертано".
Сложи си колана,
колата й
била "бърза",
а пък тя -
"пишман шофьор".
© Натали П. Всички права запазени