12.12.2014 г., 21:25 ч.

Писмо до Дядо Коледа 

  Поезия » Бели стихове
876 0 1

 

                                 

                            Писмо до Дядо Коледа

 

        Мили Дядо Коледа, спомни си за мен

        и в коледната нощ ми изпрати здраве,

        не ме оставяй сама, дай ми приятел да е до мен

        и във добро и във зло, във болест и здраве,

        в коледната нощ с него да мога да  вдигна наздраве.

        Не допускай тази година в сърцето ми тъга да има

        и да ми е пусто и самотно  в студената зима.

 

        Ако можеш направи светът по добър.

        На всички болни хора - здраве ти раздай,

        а на бедния и гладния - хляб и вино ти подай.

        Докажи им, че те има и това не е мечта.

        Ето, в този миг моето сърце пак се размечта!

        Защо ли мисля, че съм непоправим мечтател?

        На тези години да мечтая за здраве и верен приятел.

        На мойте години да пиша на Дядо Коледа,

        не е ли лудост все още да вярвам във чудеса,

        ако някой друг вярва, нека ми пише на адреса:

        pepyna1958@abv.bg –  

        дано пък тази година да има и ангелска намеса.

 

                                             Поздрав най-сърдечен

                                             от лудия мечтател – вечен !

   

 

                              

© Петранка Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??