27.01.2024 г., 22:59 ч.

Писмо до моите деца 

  Поезия » Философска, Гражданска
81 1 0

                           Писмо до моите деца

 

 

Ще дойда пак за да ви видя мои деца,

ще почакам пак пред пътната врата.

И така ще чакам година след година,.

да се появите и прегърнете вашия баща!

 

А когато появите се с усмивка на уста,

ще стоплите сърцето ми, моята душа!

Ще поговорим кратко за това и онова

приказки между баща и неговите чеда!

 

А когато не ви видя появява се в мен Тъга,

ще се прибера в къщи при моята Самота.

Една гореща сълза ще изгаря моята страна,

лицето каменно е но душата ми страда сега.

 

Ще минат години, ще поглеждате пътната врата,

но няма да ме видите тогава, вашият баща.

Затова нека използваме сега времето, мига.

Мъжът е първо Мъж и после е добър Баща!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??