7.07.2018 г., 16:17 ч.

Писмо от една Ева 

  Поезия » Любовна, Бели стихове
476 2 3

Във шатрата ти, Господарю, сa пристигнали
все лоши вестоносци с новината, 
че аз съм варварка, че съм разпалвала 
пожарища из твоите владения 
и после, че била съм мародерствала... 
Ще свикаш, Господарю, съвещание 
с Яхве и Мохамед, Исус и Буда... 
Ще въздадеш без никакво помилване
декретите на своята присъда, 
но с право на желание последно –
да те обичам до зениците на Бога...

 

Сега са умъртвени вестоносците, 
а Тигър и Ефрат са се препълнили 
и скоро ще прелеят от сълзите ми..

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??